DORSZ NA SZPINAKOWEJ PIERZYNCE

dorsz2

Jeszcze się gdzieś zapodział dorsz w zamrażarce i szpinak, więc postanowiłam wykombinować trochę inną wersję dorsza ze szpinakiem i wyszła chyba nawet lepsza od poprzedniej :) płat dorsza upiekłam w naczynku żaroodpornym z dodatkiem niewielkiej ilości wody i przyprawy do ryb, w zasadzie można powiedzieć, że ryba się upiekła na parze. Szpinak (jakieś 5 kostek brykietu szpinakowego) z dwoma suszonymi pomidorami, na koniec dodałam pół jogurtu naturalnego wymieszanego z łyżką serka typu almette i przyprawą do szpinaku na ciepło :) wyszedł bardzo delikatny sos. Ugotowałam do tego makaron pełnoziarnisty, na niego wyłożyłam sos i rybę. Obiad był bardzo delikatny i pięknie pachniał :) Zdecydowanie jeszcze kiedyś go przygotuję. Spróbujcie sami ^^

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *